(gratis) OneDrive gebruikers behouden toch 15 GB gratis opslag

Zoals eerder op onze blog vermeld is Microsoft van plan de limieten met ingang van januari 2016 voor gratis Cloudopslag naar beneden bij te stellen. Niet alleen voor alle betalende gebruikers maar ook voor de gebruikers van de gratis versie.

Gebruikers van de gratis OneDrive versie zouden in januari van 15 GB naar 5 GB opslagruimte teruggaan. Dit bracht de nodige onrust met zich mee onder die gebruikers. Er werd zelfs een petitie gestart om Microsoft er toe te bewegen om de 15 GB gratis opslagruimte te behouden. En met succes lijkt het. Meer dan 72.000 mensen hebben de petitie inmiddels al ondertekend en Microsoft is bezweken onder de druk.

Goed nieuws dus: huidige gebruikers van de gratis OneDrive dienst behouden toch de 15 GB opslagruimte. De extra opslag voor foto’s (camerarol) ter grootte van 15 GB blijft ook bestaan. Behoud van de 15 GB gaat overigens niet vanzelf. U moet als gebruiker wel zelf actie ondernemen en aangeven dat je de ruimte wilt behouden en blijven gebruiken. Dat moet u voor 31 januari 2016 doen en kan via deze link.

Gebruikers die nu meer dan 5 GB aan ruimte gebruiken krijgen van Microsoft een jaar gratis Office 365 Personal aangeboden (inclusief 1 TB opslag). Deze klanten krijgen begin volgend jaar een mail van Microsoft met de aanbieding om daarvan gebruik te maken. Microsoft Office 365 bood eerst onbeperkte opslagruimte aan maar dit wordt dus per januari 2016 teruggebracht naar een maximum van 1 TB. Bestaande gebruikers hebben nog minimaal een jaar de tijd om hun bestanden te verwijderen, elders op te slaan of extra opslagruimte bij te huren. Mensen die willen opzeggen hebben recht op restitutie.