Automatisering

Veel repeterende handelingen?

  • Voorkom uitval personeel
  • Bespaar kosten
  • Werk sneller
  • Verbeter de kwaliteit
Automatisering Vallei-ICT

Automatisering van veel voorkomende handelingen

Vervang een overdaad aan dagelijkse routine en voorkom stress en RSI door de automatisering van veel voorkomende – zich herhalende – handelingen. Wij schrijven hiervoor scripts of programma’s. Dat neemt werk uit handen, bespaart tijd en dus kosten én voorkomt lichamelijke klachten bij u of uw personeel. Ook gaat de foutmarge omlaag en verbetert de responstijd.

Niet iedere taak is natuurlijk geschikt voor automatisering. De werkzaamheden die een computer het best uitvoert zijn die taken die veel rekenkracht vergen. Als een taak volledig kan worden beschreven in het stapsgewijs toepassen van logische regels, dan zijn deze handelingen in principe  te automatiseren.

Werkzaamheden waarbij het herkennen van patronen en meer complexe communicatie een rol spelen worden vaak beter gedaan door mensen. Zoals bijvoorbeeld het besturen van een auto. Alhoewel Google en een aantal autofabrikanten natuurlijk behoorlijk op weg zijn om ook deze complexe handelingen te automatiseren. Het uitleggen aan een leerling waarom de ene keuze beter is dan de andere, is echter nog altijd mensenwerk.

Fouten voorkomen en responsetijden verbeteren door automatisering

Veel processen worden nog altijd ‘met de hand’ uitgevoerd. Gewoon omdat we dat zo gewend zijn. Automatisering brengt niet alleen efficiëntie en effectiviteit met zich mee maar zorgt er ook voor dat processen altijd op exact dezelfde manier worden uitgevoerd. En daardoor dus met minder fouten. Of zonder fouten, computers maken immers geen fouten, mensen wel.
Ook responstijden verbeteren aanzienlijk. Mensen doen nu eenmaal veel langer over dezelfde taken. Bijvoorbeeld bij online verwerking van orders, inschrijvingen etcetera verbeter je daarmee dan ook meteen de klantvriendelijkheid en klanttevredenheid. Directe en foutloze verwerking van data, wie wil dat niet?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om werkzaamheden en processen binnen uw bedrijf  te automatiseren? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende afspraak.